Bitis zamanlarinin hayvani Daniel 7; Vahiy 13; Daniel bölüm 7'den dört hayvan ve ayni zamanda hayvan Vahiy bölüm 13'ten bir ve aynidir.

Görünüm:
Her iki hayvan da denizden geliyor.
Vahiy 13 hayvani, Daniel 7’nin dört hayvaninin tüm sembollerini, yani Pardel, Leo ve Bear’i içerir.

Daniel 7’nin dört hayvaninda ayni Vahiy 13’ün yaratigi gibi yedi kafa ve on boynuz var.
Daniel 7’de hayvanlar ayri ayri listelenmekte ve aktiviteleri bireysel hayvanlara tahsis edilmektedir.
Vahiy bölüm 13’te, bir hayvan olarak özetlenmistir.

Daniel 7

Vahiyin 13

Dan. 7,2 söyle dedi: ‹‹Gece bir görümde gögün dört rüzgarinin büyük denize saldirdigini gördüm. 3 Denizden birbirinden farkli dört büyük yaratik çikti. 4 ‹‹Birinci yaratik aslana benziyordu, kartal kanatlari vardi. Ben bakarken kanatlari koparildi, yaratik yerden kaldirildi, insan gibi ayaklari üzerine durduruldu. Ona bir insan yüregi verildi. 5 ‹‹Ikinci yaratik ayiya benziyordu. Bir yani üzerinde dogrulmustu. Agzinda, disleri arasinda üç kaburga kemigi vardi. Ona, ‹Haydi kalk, yiyebildigin kadar et ye!› dediler. 6 ‹‹Sonra baktim, parsa benzer bir baska yaratik gördüm. Sirtinda dört kus kanadi vardi. Bu yaratigin dört basi vardi ve ona egemenlik verilmisti.

Vah.13,1 Sonra on boynuzlu, yedi basli bir canavarin denizden çiktigini gördüm. Boynuzlarinin üzerinde on taç vardi, baslarinin üzerinde küfür niteliginde adlar yaziliydi. 2 Gördügüm canavar parsa benziyordu. Ayaklari ayi ayagi, agzi aslan agzi gibiydi. Ejderha canavara kendi gücü ve tahtiyla birlikte büyük yetki verdi.

Allah’a küfrederler ve onlara üç buçuk yil süre verilir.

Dan 7:25 Yüceler Yücesi’ni kötüleyen sözler söyleyecek, O’nun kutsallarina baski yapacak. Belirlenen zamanlari, yasalari degistirmeyi amaçlayacak. Kutsallar üç buçuk yil için eline teslim edilecekler. yarim vakte kadar››.
(Dördüncü hayvandan gelen boynuz)

Vahiyin 13:5 Canavara, kurumlu sözler söyleyen, küfürler savuran bir agiz ve kirk iki ay süreyle kullanabilecegi bir yetki verildi.
6 Tanri’ya küfretmek, O’nun adina ve konutuna, yani gökte yasayanlara küfretmek için agzini açti.

Kutsal tanrilara karsi savasir ve onlari yener.

Dan 7:21 Ben baktigim sirada bu boynuz kutsallarla savasiyor ve onlari yeniyordu.

Vahiyin 13:7 Kutsallarla savasip onlari yenmesine izin verildi. Canavar her oymak, her halk, her dil, her ulus üzerinde yetkili kilindi.

Hayvan atesle yandi

Dan 7:11 ‹‹Boynuzun söyledigi övüngen sözleri duyunca baktim, yaratik gözümün önünde öldürüldü, bedeni kizgin atese atildi, yok oldu.

Vahiyin 19:20 Canavarla onun önünde dogaüstü belirtiler gerçeklestiren sahte peygamber yakalandi. Sahte peygamber, canavarin isaretini alip heykeline tapanlari bu belirtilerle saptirmisti. Her ikisi de kükürtle yanan ates gölüne diri diri atildi.

Hayvanlarin senaryosu son zamanlarda, Isa’nin ikinci gelisinden önce gerçeklesir.

Dan 7:13 ‹‹Gece görümlerimde insanogluna benzer birinin gögün bulutlariyla geldigini gördüm. Eskiden beri var Olan’in yanina dogru ilerledi, O’nun önüne getirildi. 14 Ona egemenlik, yücelik ve krallik verildi. Bütün halklar, uluslar ve her dilden insan ona tapindi. Egemenligi hiç bitmeyecek sonsuz bir egemenlik, kralligi hiç yikilmayacak bir kralliktir.››

Vahiyin 1:1 Isa Mesih’in vahyidir. Tanri yakin zamanda olmasi gereken olaylari kullarina göstermesi için O’na bu vahyi verdi. O da gönderdigi melegi araciligiyla bunu kulu Yuhanna’ya iletti

Meleklerin açiklamalariyla sembollerin anlami
Dan 7:16 Orada duranlardan birine yaklastim, bütün bunlarin gerçek anlamini açiklamasini istedim. ‹‹O da bana bunlarin ne anlama geldigini açikladi:

Dan 7:17 ‹Bu dört büyük yaratik yeryüzünde ortaya çikacak dört kraldir.

Dan 7:24 Ve on boynuz: bu kralliktan on kral dogacak;

Dan 7:27 Göklerin altindaki kralliklara özgü krallik, egemenlik ve büyüklük kutsallara, Yüceler Yücesi’nin halkina verilecek. Bu halkin kralligi sonsuza dek sürecek, bütün uluslar ona kulluk edip sözünü dinleyecek.›

Hayvanlar = kralliklar

Boynuz = kral

 

Sonun zamani geldi.

Daniel bölüm 7’nin dört canavari ayni anda dünya üzerinde. Dördüncü hayvandan sonra ilk üç hayvan kaldirilacaktir.

Dan 7:11 ‹‹Boynuzun söyledigi övüngen sözleri duyunca baktim, yaratik gözümün önünde öldürüldü, bedeni kizgin atese atildi, yok oldu.
12 Öbür yaratiklara gelince, egemenlik onlardan alinmis, ancak belirli bir süre için yasamalarina izin verilmisti.

Yorum denemesi:

Simdiye kadar günün politikasini Incil’in kehaneti ile iliskilendirmek için çok utangaç oldum. Komünist imparatorlugun sona ermesinden bu yana, son zamanlarin imajina uyan siyasi ve ekonomik dünya sahnesinde büyük degisiklikler meydana geldi.
Ancak bu yorumu nihai olarak degerlendirmek istemiyorum. Ancak, dünyadaki olaylari Incil’deki kehanetler çerçevesinde dikkatle izlemeliyiz.

Hayvanlar hangi uluslar?

1. dünya kelimelerine girerken Wikipedia’dan alinti; 2. dünya; 3. dünya
1. dünya: (Almanca orijinali)
Sanayilesmis veya sanayilesmis ülkeler olarak Ingilizce gelismis ülkelere genellikle, önemli ölçüde yerli sanayi üretimi yapan teknolojik olarak gelismis ülkeler denir. Son derece uzmanlasmis bir is bölümü ile nitelenen endüstriyel bir topluma sahiptirler. Biri, ayni zamanda birinci dünya devletlerinden de bahseder.
Sanayilesmis devletler, orijinal anlamda, ekonomik güçlerini, esas olarak sinai üretimden, tarimin egemen oldugu tarim devletlerinin aksine üreten devletlerdi. Dünyada bu tanimin uygulandigi ilk devlet Büyük Britanya idi. Orada sanayilesme baslangici 18. yüzyilin sonunda basladi. 20 / 21’de. Yüzyilda, hizmet sektörü dünya çapinda giderek daha önemli hale geldi.
2. dünya:
Soguk Savas döneminde, Ikinci Dünya terimi, Dogu Bloku’nun gerçek sosyalist ülkelerine atifta bulundu.
3. dünya
18 Nisan 1955’teki Bandung konferansinda Asya ve Afrika’dan 29 ülke bu unvani kendileri için aldilar. Kendilerini yalnizca ekonomik bir iyilesme için degil ayni zamanda sömürgecilik ve irkçiliga karsi mücadele eden fakir ülkeler birligi olarak anladilar. Kendi adini „Üçüncü Dünya“ olarak seçtiginde zaten ön planda Sauvy’nin orijinalinden baska bir yorum vardi: yani Soguk Savas’in iki güç bloguna ait olmayan ülkelerin bir birligi olarak „Üçüncü Dünya“. (Bu ülkeler „Üçüncü Dünya“ adini kendileri seçtiler, bu yüzden asagilayici degil.)

Ilk hayvan; ilk dünya

Dan 7:4 ‹‹Birinci yaratik aslana benziyordu, kartal kanatlari vardi. Ben bakarken kanatlari koparildi, yaratik yerden kaldirildi, insan gibi ayaklari üzerine durduruldu. Ona bir insan yüregi verildi.

Bu devletlerin baslangici Ingiltere idi. Ingiltere’nin armasi aslandir. Daha sonra diger Avrupa ülkeleri de katildi. Dünyayi kendi aralarinda Yerli Güçler olarak ayirdilar. ,

Emperyalizm Çagi (Vikipedi) Emperyalizm, özellikle büyük Avrupa güçleri olmak üzere, dünyanin güç mücadelesini ifade eder. Avrupa’da – Büyük Iskender ile birlikte yaratildi, ancak asil alan 1880’den Birinci Dünya Savasi’na kadar olan zaman. Emperyalizmin en önemli etkenlerinden biri, sömürgecilik ve sömürgecilik olarak bilinen ekonomik ve politik çikarlarin korunmasina yönelik güçler arasinda bölgesel ve Avrupa disi bölgelerin bölünmesiydi. „Azgelismis“ olarak kabul edilen Afrika halklarina hükmetme niyetine paralel olarak, sosyal Darwinizm ideolojisi, bilimsel olarak reddedilen insan irklari teorisi ile baglantili olarak insa edildi. , .

Günümüzde, sömürge zamanlari genel olarak Portekiz ve Kastilya / Ispanya’da baslayan ve 15.45’in sonuna ve 1945’teki Ikinci Dünya Savasi’nin sonuna kadar 16. yüzyilin basina dogru Afrika ve Güney Amerika’ya yayilan modern sömürgecilik dönemi olarak anilir. , (Wikipedia)

Vikipedi „Insan Haklari“ anahtar kelimesi:
Örnegin medeni ve siyasi haklar bu kategoriye dahildir. h. liberal savunma haklari ve demokratik katilim haklari. Aydinlanma Çagi’nin klasik insan haklari kavramiyla sekillenen Bati dünyasi, onlari yalnizca devletin karsisinda varoluslarindan dolayi birey tarafindan uygulanabilecek haklar olarak görüyordu. Bu sinirli bakis açisi, kismen Bati devletlerinin anayasalarina, liberal-anayasal temel haklar teorisine veya Avrupa Insan Haklari Mahkemesi içtihatlarina da yansir.

vardi
kartal kanatlari

 

 

kanatlari yirtilincaya kadar,

 

 

 

ve bir erkegin ayaklarina nasil oturdugunu ve bir erkegin kalbini verdigini.

2. hayvan; 2. dünya

Dan 7:5 ‹‹Ikinci yaratik ayiya benziyordu. Bir yani üzerinde dogrulmustu. Agzinda, disleri arasinda üç kaburga kemigi vardi. Ona, ‹Haydi kalk, yiyebildigin kadar et ye!› dediler.

Soguk Savas döneminde, Ikinci Dünya terimi, Dogu Bloku’nun gerçek sosyalist ülkelerine atifta bulundu. (Vikipedi)

Rus Ayisi, özellikle Ingiltere’de, Bati Avrupa’da kullanilan ve kullanilacak olan Rusya’nin ulusal bir kisiligidir.
Çogunlukla Rusya’nin (cografi) boyutundadir. 20. yüzyildan beri, sembol Ruslar tarafindan da kullaniliyor. Bu yüzden maskot, Moskova’daki 1980 Yaz Olimpiyatlari için Bear Mischa seçildi. Ayi, Birlesik Rusya partisinin logosunda da bulabilirsiniz.

Sovyetler Birligi (veya kisa, tam resmi adi: Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi, kisaca SSCB), topraklari Orta Avrupa ve Orta Asya’ya kadar Orta Dogu ve Kafkasya’yi kapsayan merkezi bir federal tek partili devletti. Bolsevikler tarafindan Aralik 1922’de kuruldu ve 21 Aralik 1991’de Alma Ata Deklarasyonu tarafindan 15 Birlik cumhuriyetinin birligi olarak dagildi. Uluslararasi örgütlerin uluslararasi yasal hak ve yükümlülükleri o zamandan beri Rusya Federasyonu tarafindan kabul edildi. (Wikipedia)

ve sadece bir tarafta kaldirilmis ve agzinda dislerinin arasinda üç kaburga vardir; ve ona söyle söylendi: Ayaga kalk, çok et ye!

3. hayvan; 3. dünya

Dan 7:6 ‹‹Sonra baktim, parsa benzer bir baska yaratik gördüm. Sirtinda dört kus kanadi vardi. Bu yaratigin dört basi vardi ve ona egemenlik verilmisti.

Vikipedi; „3 Dünya“:
Bugün, bunun yerine, sözde gelismekte olan ülkeler için, gelismekte olan bir ülkenin statüsünden vazgeçmek ve sanayilesmis bir ülke olmak üzere olan bir grup ülke için kullanilir; örnegin Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan. Bununla birlikte, terimin anlami 1989’dan bu yana keskin bir sekilde azaldi ve eskiden yaygin ve tartismali isimler Birinci Dünya (gelismis ülkeler için), Üçüncü Dünya (gelismekte olan ülkeler için) ve Dördüncü Dünya (çogunlukla kaynak-fakir gelismekte olan ülkeler veya En Az Gelismis Ülkeler olarak adlandirildi) az kullanilmis. Farkli imparatorluklarin etkisinin jeopolitik ve jeo-ekonomik bölgelerinde olan ülkeleri anlayan Hintli Amerikali siyaset bilimci Parag Khanna kavrami olarak tekrar popülerlik kazandi.

Çin ve Hindistan son 20 yilda iktidara geldi. Çin dünya gücünün tutkusu ile bile.

Kaplan ülkeleri, Güney Kore, Tayvan ve Singapur’un yani sira Hong Kong Özel Idari Bölgesi’nin ekonomik olarak hizla gelisen ülkeleridir. 1980’lerde ortaya çikan isim, gelismekte olan ülkelerden ekonomik büyümesi yüksek bu dört devlet veya bölgenin sanayilesmis ülkeler haline gelmesinden kaynaklanmaktadir. Burada gösterilen yüksek dinamikler, kaplanin atlamaya baslayan güçlü enerjisini hatirlatti.
1980’lerde ve 1990’larda „Panter Devletleri“ terimi, Güneydogu Asya’da, gelismekte olan ülkeden (Güney Kore, Tayvan, Hong Kong ve Singapur) gelismekte olan ülkeden sanayilesmis ülkeye ekonomik büyümeyi tesvik etme sansina sahip olan dört devlet Endonezya, Malezya, Tayland ve Filipinler’i tanimlamak için kullanildi. mimik [1]. 1997’deki Asya krizi nedeniyle, bu artis büyük ölçüde yavasladi, dört ülkeden hiçbiri endüstriyel bir devlet olmadi. Pantherstaat terimi bu nedenle bugün artik kullanilmamaktadir. (Vikipedi)
Ekonomik mucize Çin – bir ülke dünya gücü olur (WAZ)
Çin’den, dünyanin en büyük ekonomik güçlerinden birine olan meteorik yükselis, ülkeyi ayni zamanda endüstriyel bir dünya gücü yapmistir. Pek çok sanayi ülkesi bugün buna bagli. Bu ayni zamanda yapisal ve sosyal degisimleri de içerir ve Çin halki haklari ve özgürlükleri için daha fazla mücadele ediyorlar. Düzenli araliklarla, insan haklari konusu tartisilmaktadir. Tabii ki, elestirilere ragmen, Çin hala çesitliligi ve büyüleyici oldugu kadar eski bir kültürü olan bir ülke.
Bu devletler bundan daha fazlasini yapiyor

Bu devletler dünya nüfusunun en büyük kismini olusturmaktadir.

 

 

Dan 7:6 ‹‹Sonra baktim, parsa benzer bir baska yaratik gördüm. Sirtinda dört kus kanadi vardi. Bu yaratigin dört basi vardi ve ona egemenlik verilmisti.

Dördüncü hayvan;

Dan 7:7 ‹‹Bundan sonraki gece görümlerimde korkunç, ürkütücü, çok güçlü dördüncü bir yaratik gördüm. Büyük demir disleri vardi; yiyip parçaliyor, artakalani ayaklari altinda çigniyordu. Kendisinden önceki yaratiklara benzemiyordu. On boynuzu vardi.

Bu hayvani yorumlamak özellikle zor, çünkü 2021’te tam olarak görünmedi.

Bir iddia riski
Islam dünyasi

Dan 7:19 ‹‹Bundan sonra öbürlerinden farkli, çok korkunç, demirden disleri, tunçtan tirnaklari olan, yiyip parçalayan, artakalani ayaklari altinda çigneyen dördüncü yaratigin ne anlama geldigini ögrenmek istedim. 20 Bunun yanisira basindaki on boynuzdan sonra çikan öbür boynuzun ne oldugunu da ögrenmek istedim. Bu boynuzun önünden üç boynuz düsmüstü, sanki ötekilerden daha iriceydi. Gözleri ve böbürlenen bir agzi vardi. 21 Ben baktigim sirada bu boynuz kutsallarla savasiyor ve onlari yeniyordu.

Ortadogu petrol kaynaklari nedeniyle tüm dünya için büyük önem tasiyor. 11 Eylül’den bu yana ve sonrasinda, tamamen anlasilabilir bir sey olmadigindan, Amerikan’in tepkisi tüm bölge istikrarsizlastirildi.
Istikrarin geri kalani, Batili güçlerin de destekledigi Arap Bahari tarafindan kesildi. Irak’taki Sadam Hüseyin devrildi ve öldürüldü. Bundan sonra, Batili güçler ayrildi ve bir karmasa birakti.
Libya’da Gazali, Batili güçler yardimiyla devrildi ve öldürüldü, ardindan Libya kaos içinde kaldi. Daha sonra Suriye, Batili güçlerin de yardimiyla bir iç savasa girdi.
Suriye’nin Rusya, Çin ve Iran’la olan temaslari Esad’in konumunu korumasini sagladi. Uzun zamandir iç savasi olmayan Suriye’deki savasin çabalari nedeniyle, Ortadogu’nun diger ülkelerinde bir bosluk olusmustur. Bu bosluk, diger Müslüman ülkeler tarafindan kitlesel olarak desteklenen köktendinci güçler tarafindan giderek daha fazla kullaniliyor.
Eger Mukaddes Kitap kehanetinin perspektifi dogruysa, bu kuvvetler Ortadogu’da iktidara gelecek ve bir halifelik olusturacak *. Bu politik teokrasi, dördüncü hayvan olacakti.

Dan 7:23 ‹‹Bana su açiklamayi yapti: ‹Dördüncü yaratik yeryüzünde ortaya çikacak dördüncü kralliktir. Bütün öbür kralliklardan farkli olacak, bütün dünyayi yiyip bitirecek, çigneyip parçalayacak. 24 On boynuz bu kralliktan çikacak on kraldir. Bunlardan sonra öncekilerden farkli bir baska kral ortaya çikip üç krali tahtlarindan indirecek. 25 Yüceler Yücesi’ni kötüleyen sözler söyleyecek, O’nun kutsallarina baski yapacak. Belirlenen zamanlari, yasalari degistirmeyi amaçlayacak. Kutsallar üç buçuk yil için eline teslim edilecekler. yarim vakte kadar››.

Diger devletlerde din ve devlet ayrimi olsa da, dördüncü hayvan bir teokrasi olacaktir.